Een getrainde cursusleider geeft de cursus. Wil jij de cursus Zin in Koken geven? 

  Jouw rol

  Als cursusleider doe je de boodschappen voor iedere workshop, zet je de hapjes klaar en maak je een tijdsplanning van de workshop. Je houdt contact met de locatie en stemt de cursus inhoudelijk af op de vraag. Tijdens de workshop leid je de groep, eet je samen en zorg je dat de locatie na het koken weer opgeruimd is. Je bent deel van de groep en deelnemers zien jou ook zo.

  Competenties cursusleider

  Een goede cursusleider heeft affiniteit met gezond en lekker koken, kan flexibel inspelen op behoeften van deelnemers, is communicatief sterk en kan deelnemers goed motiveren kleine stapjes te zetten richting gezonder eten.

  • Je bent flexibel
   De cursus richt zich op een gevarieerde groep mensen. Daarom is het belangrijk dat jij flexibel bent en losse onderdelen op maat kan aanpassen en toepassen. Jij kan goed inschatten wat de deelnemers al kunnen en wat zij willen leren. Je stemt de inhoud en opzet van de kookcursus af op de wens van de groep zelf.

  • Je bent motiverend en stimuleert gedragsverandering
   Zo kan jij de deelnemers begeleiden als groep maar ook één op één coachen en mogelijk doorverwijzen! Bij deze groep mensen spelen vaak meerdere problemen tegelijk en kunt hierop inspelen. Je toont begrip voor de persoonlijke situatie van de deelnemers en probeert deelnemers te motiveren om met kleine stapjes gezonder te eten. Op die manier zet je in op langdurige gedragsverandering.

  • Je vindt het leuk om gezond en lekker te koken en je kan dit ook goed
   Het is niet noodzakelijk dat je een koksopleiding hebt gevolgd. Voorbeelden van mogelijke cursusleiders zijn leefstijlcoaches, sociaal werkers, vrijwilligers (in buurthuizen) of mensen die eerder een kookcursus hebben gegeven.

  Hoe kun je je voorbereiden?

  • Handleiding, recepten, opdrachten en flyers zijn beschikbaar
   Nadat jij je hebt aangemeld, krijg je inloggegevens die jou toegang geven tot alle gebruiksklare materialen, zoals een database met recepten, werkbladen voor opdrachten, handleidingen voor alle onderdelen en achtergrondinformatie, bijvoorbeeld over rondkomen met weinig geld, beperkte gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid. Interesse? Meld je hier aan!

  • Database met verschillende recepten
   Er is een database met recepten die via foto’s en korte teksten stapsgewijs de bereiding laten zien. De recepten zijn ook geschikt voor mensen met een laag taalniveau. Cursusleiders kunnen na afloop van iedere cursus recepten aan de database toevoegen.

  • Uitgebreide handleiding van Zin in Koken
   De handleiding leidt je stapsgewijs door de cursus, bevat verdiepende informatie, bijvoorbeeld over laaggeletterdheid, koken met weinig geld, principes van gedragsverandering en gezonde voeding passend bij de adviezen van het voedingscentrum.

  • Wij luisteren naar jouw feedback
   Wij luisteren naar jouw tips en ideeën om Zin in Koken te blijven verbeteren!

   

  cursusleider

  Ervaringsverhaal cursusleider

  “Ik vind het leuk dat ik met de kookcursus een zaadje kan planten waar deelnemers thuis mee aan de slag gaan! In latere workshops hoor je dan dat deelnemers thuis de recepten hebben gemaakt en nieuwe ingrediënten proeven. Deze kleine, gezonde stapjes zijn erg leuk om terug te horen! Na vier workshops heb je ook een groepsgevoel en bepaalde mate van saamhorigheid, het zijn erg gezellige groepen.”


  Cursus leiden bij jou in de buurt?

  Ben jij een enthousiaste cursusleider met een netwerk in jouw omgeving?
  En wil jij graag een groepje begeleiden in jouw regio?

  Jij kan je nu ook aanmelden! Dan krijg je toegang tot alle gegevens, documenten en informatie om deze cursus op te zetten en uiteindelijk zelf te kunnen draaien.

  Voor meer informatie over de rol van projectleider, klik hier.

  Vragen?

  Bel ons tijdens kantooruren op:
  088 880 54 03
  Stel uw vragen buiten kantooruren per e-mail:


    
   
     
   
  © 2021 Maastricht University. All Rights Reserved. Leon Kolenburg

  Search